Serhat’ın kaç yaşında olduğunu da sordunuz mu Pervin Hanım?

“Şoreşger arkadaş; devrimci adını alarak mücadele saflarında yerini alan, kendini devrimin adanmış militanlığına pekiştiren, fedakârlığıyla takdire şayan bir duruşun sahibi olan değerli...

“Şoreşger arkadaş; devrimci adını alarak mücadele saflarında yerini alan, kendini devrimin adanmış militanlığına pekiştiren, fedakârlığıyla takdire şayan bir duruşun sahibi olan değerli yoldaşımızı şehitler kervanına uğurlamaktayız. Onun bizlere devrettiği bu değerli özellikleri yaşatarak anısına devrimimizi kesin başarıya taşıyacağımız sözünü yeniliyoruz...”
Arkasından yazılan böyle büyük laflara bakmayın. Yayınlanan fotoğraflarına bakılırsa daha bıyıkları yeni çıkan bir çocuk Soreşger arkadaş. Soreşger Kop kod adlı Serhat Taylan. Muşlu. Anne adı Çiçek, baba adı Hikmet. Genç ömrü 20 Ağustos 2015 tarihinde Lice’de bir haftalık bir öz yönetim fantezisi uğruna başlayan çatışmalarda bitmiş.
Yaşı ile ilgili bir bilgi yok. 16 en fazla 17. Mutlaka en iyisini Pervin Hanım bilecektir.
Geçenlerde “Lice'de şehit düşen Şoreşger'in anmasındayız" diye tweet attığına göre ailesinin arkasında Öcalan’ın fotosu olan bir masanın başına oturtulduğu o resmi anmada bir ara annesine Serhat kaç yaşındaydı diye sormuştur herhalde.
Aldığı cevap karşısında ne düşündü acaba?
Meclis’ine kendisiyle birlikte 80 vekil sokmuş bir hareket neden bir taraftan da o devletin üzerine 16 yaşındaki çocukları gönderip duruyor hâlâ diye de sormuş mudur?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 634 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.044 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar