Pazar kâbusu…

Arap Haber Ajansı’nın geçtiği habere göre dün gece Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar bir kez daha Marsilya’daki Puget Dağı çevresinde mevzilenmiş terörist kamplarını vurdu. Dört yıldır...

Arap Haber Ajansı’nın geçtiği habere göre dün gece Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar bir kez daha Marsilya’daki Puget Dağı çevresinde mevzilenmiş terörist kamplarını vurdu.

Dört yıldır iç savaşın sürdüğü Fransa’da görev yapan Kızılhaç yetkilileri hava saldırılarında sivil kayıplar da yaşandığını duyurdu. Kızılay’ın verdiği son rakamlara göre Fransa’da dört yıldır devam eden iç savaşta ölenlerin sayısı 400 bini geçti. 7 milyon mülteci ise halen zor şartlar altında komşu ülkeler İspanya, Portekiz ve İtalya’daki kamplarda yaşıyor.

Geçen cuma günü Şam’da dünyayı şoke eden terör saldırılarında ölenlerin sayısı ise 130’a ulaştı.

Şam’da Hristiyan göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bab Touma bölgesinde önceki gün ilan edilen sokağa çıkma yasağı da sürüyor. Operasyonlarda Fransa’ya savaşmaya gidip döndüğü bildirilen heremist gruplarla bağlantılı 10 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Arap Birliği’nin merkezi Beyrut’ta özel hareket güçlerinin düzenlediği baskınlarda ise Şam’daki terör saldırılarının talimatını verdiği iddiasıyla aranan Kutsal Roma Hristiyan Devleti (KRHD)’ne bağlı sözde Maruni Kardinalliği hücresi mensubu 5’i kadın 16 kişi tutuklandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 634 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.044 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar