Bulgur Palas’ın ibretlik hikayesi...

İstanbul’un yedinci tepesi kabul edilen Fatih Kocamustafapaşa Tepesi’nde civardan geçen herkesin gözüne muhakkak çarpmış olan görkemli, kuleli metruk bina yani Bulgur Palas, nihayet İBB tarafından restore edildi ve...

İstanbul’un yedinci tepesi kabul edilen Fatih Kocamustafapaşa Tepesi’nde civardan geçen herkesin gözüne muhakkak çarpmış olan görkemli, kuleli metruk bina yani Bulgur Palas, nihayet İBB tarafından restore edildi ve kültür merkezi, cafe olarak açıldı.

Bulunduğu yoksul semtle hiçbir ilgisi olmayan bu devasa İtalyan bir mimarın elinden çıkmış küçük saray aslında çok eski bir tarihi bina değil.

Sahibi de İngilizler, İtalyanlar, Rumlar, Ermeniler, Museviler ya da Levantenler değil.

Bir İttihatçı subay: İttihat Terakki Cemiyeti’nin Manastır ve daha sonra Bolu’daki kurucularından, Enver Paşa’nın çok yakını Bolu mebusu olan Mehmed Habib Bey. Yapımı da 1926.

Peki, bir İttihaçı subay ve mebus nasıl bu kadar görkemli bir bina yaptırmıştır?

Tabii ki kayırmacılık ve yolsuzlukla.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 635 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.044 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar