Bağımsız Jüri’nin en büyük ödülü…

Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri, geçen hafta İstanbul’da Cezayir Lokantası’nda düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Güneydoğu Avrupa Profesyonel Medya Ağı’nın (Türkiye...

Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri, geçen hafta İstanbul’da Cezayir Lokantası’nda düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Güneydoğu Avrupa Profesyonel Medya Ağı’nın (Türkiye, Arnavutluk, Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Kosova ve Bosna-Hersek’te yürütülen bir proje kapsamında) desteğiyle Bağımsız Gazetecilik Platformu Punto 24 tarafından verilen ödülün Prof. Yasemin İnceoğlu, Prof. Arzu Kihtir, Tuğrul Eryılmaz, Hasan Cemal ve Cengiz Çandar'dan oluşan ‘bağımsız’ jürisi 2014 yılı büyük ödülünü 3 Ocak 2014 tarihinde Radikal gazetesinde yayınlanmış olan 'TIR tutanağı' başlıklı haberiyle Fatih Yağmur'a verdi.

Türkiye birincisi, Guardian Vakfı başkanlığındaki bir heyetin seçeceği bölge birincileri arasına girerse Londra’da ağırlanacak. Ödüllerin veriliş amacı harika; “araştırmacı habercilerin başarılarını görünür kılıp ödüllendirmek, sorgulayıcı ve bağımsız haberciliğin kalitesinin yükselmesine yardımcı olmak...”
O halde gelin siyasi kavgalarda sopa haline getirilmiş, yerlerde sürünen Türkiye gazeteciliğinin çok ihtiyaç duyduğu bu amaca biraz katkı yapalım.

Aslında, gazeteci Yağmur’un ilk tır haberi 3 Ocak 2014 değil, 1 Ocak 2014 tarihli. Ödülü esas o ilk haberin alması daha doğru olurdu.

1 Ocak akşam saatlerinde Radikal.com.tr sitesine düşen ilk haberi hatırlayalım (Kendi orijinal Türkçesiyle):
“Hatay’da ‘silah dolu tır’ iddiası: Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na gelen ihbarı değerlendiren jandarma ekiplerinin durduğu ve İHH’ya ait olduğu belirtilen bir yardım tırında silah ve mühimmat olduğu ancak iddia ediliyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 634 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.044 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar