‘Umudunu kaybedenlerle 6.8 milyon işsiz var'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kocaeli ve Adana mitinglerini izledim. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile birlikte Türk Hava Kurumu’na ait uçakla seçim gezilerine...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kocaeli ve Adana mitinglerini izledim. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile birlikte Türk Hava Kurumu’na ait uçakla seçim gezilerine katılıyor. Uçakta sohbet etme imkânı buldum. Pazar günü Habertürk’te söyleşisi yayınlandığı için özetini bugüne bıraktım. Tartışmalı konularda sorduğum sorulara verdiği yanıtları aktarayım.

■ “Bin liranın altında emekli maaşı alan 8 milyon kişi var” sözünüz eleştiriliyor. Başbakan Davutoğlu, sizi eleştirdi. Sayı yanlış olabilir mi?

O zaman doğru sayıyı çıkıp açıklasınlar. Kendi bakanları hem de sizin kanalınızda 8 Mayıs idi yanılmıyorsam, “1100 TL’nin altında 8.5 milyon emekli var” dedi. İktidar bin TL’nin altında bulunan emekli sayısının sembolik olduğu algısını yaratmaya çalışıyor.

■ Peki yoksul sayısını 17 milyon olarak açıklıyorsunuz. Bu sayıyı nereden çıkardınız?

Bunun için de yalan diyorlar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, düzenli ve süreli yardım alan hane sayısını 3 milyon 750 bin olarak açıkladı. Çok merak ediyorlarsa Şanlıurfa’ya baksınlar. Ankara varoşlarına gidip görsünler. Sayı küçük-büyük tartışması yanlıştır, ayıptır. 13 yıldır iktidardasınız, çözseydiniz.

■ İktidarın taksici esnafa yönelik vaatleri dikkat çekti. Siz düşünemediniz mi?

Birkaç yıl önce taksici cinayetleri olduğunda biz önerdik, kabul etmediler. Şimdi bizim vaatlerimizi görünce bunu gündeme getirdiler. İktidara geldiğimizde bu konuda adım atacağız elbette.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 303 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 257 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar