Twitter bizden çıkar mıydı?

Demokrasi ve özgürlükler ile ekonomik gelişmişlik arasındaki ilişki doğru orantılı. Demokrasiniz yoksa ekonominiz gelişmiş sınıfına terfi edemiyor. Ekonomik gelişme demokrasiyle desteklenmez ise bir yerde...

Demokrasi ve özgürlükler ile ekonomik gelişmişlik arasındaki ilişki doğru orantılı. Demokrasiniz yoksa ekonominiz gelişmiş sınıfına terfi edemiyor. Ekonomik gelişme demokrasiyle desteklenmez ise bir yerde tıkanıp kalıyor.Çünkü demokrasinin özü, teşebbüs hürriyetinde gizli. İfade özgürlüğünde gizli.Etnik, dini ve ideolojik kalıpların dayatılmadığı bir toplumsal yaşamda gizli.

Düşünün, Facebook’u veya Twitter’ı bizim genç girişimciler icat etseydi. Bırakıyorum altyapı yetersizliğini... Altyapımızın da mükemmel olduğunu varsayın. Yine de kendinize şu soruyu sorun: Örneğin Twitter bu topraklarda doğsaydı, büyüyebilir, gelişebilir miydi? Hayır.

Çünkü kapatılmaktan, sınırlandırılmaktan kurtulamazdı. Sahipleri hapislerde çürürdü. Vatan hainliğiyle suçlanırdı. Hatta linç edilirdi. Ülke güvenliği ile ifade özgürlüğünün sınırının güç sahiplerince belirlendiği ülkelerde özel teşebbüs de ancak bu kadar olabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 303 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 256 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar