Koalisyon beklemeyin...

Derin analiz yapmaya gerek yok. Geniş çaplı bir koalisyon bekleyenler çok değil sayılı gün içinde hayal kırıklığına uğrayacak. Habertürk’te Kemal Kılıçdaroğlu’nun canlı...

Derin analiz yapmaya gerek yok. Geniş çaplı bir koalisyon bekleyenler çok değil sayılı gün içinde hayal kırıklığına uğrayacak. Habertürk’te Kemal Kılıçdaroğlu’nun canlı yayında söylediklerini belki takip etmişsinizdir. “Bu söyleşiden bu kadar keskin bir yorum çıkmıyor” dediğinizi duyar gibiyim. Eğer söylediklerinin detaylarına bakarsanız sonuç açık. Üstelik kendisiyle yayın öncesinde bir süre sohbet etme imkânı buldum. Özel sohbet idi. Sözlerinden bir alıntı yapmayacağım. Ancak genel olarak benim çıkardığım sonuç açık: Ortada masayı deviren olmamak adına sürdürülen görüşmeler var. Ve CHP asla bir koalisyon teklifi geleceğini düşünmüyor.
Aslında şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Şu meşhur istikşafi görüşmelerle ben sanıyordum ki yeni bir şeyler konuşuluyor. Meğer öyle değilmiş. CHP’nin kamuoyuna açıkladığı ilkeleri soruyorlarmış. Onlar da anlatıyormuş. Yani CHP’nin 14 şartını size sorsalar, siz de anlatabilirsiniz. Alın elinize bir CHP programını, işlem tamam... Peki bu tiyatro neden devam ediyor? AK Parti herkesin bildiğini neden yeniden CHP kurmaylarına tekrarlatıyor anlamış değilim.

CHP yönetimi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun samimi olduğuna emin. Ancak Saray’ın Davutoğlu’nun önünü kestiğini ve yolu zorlaştırdığını düşünüyor. O yüzden de CHP asla masadan kalkmıyor, bu tiyatroya devam ediyor ve Saray’ın eline bir koz vermekten çekiniyor. CHP istiyor ki, koalisyonu kimin istemediği net olarak ortaya çıksın. Bu strateji iş yapar mı? Ona seçmen karar verecek!

ŞEREFSİZ Mİ?
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin MHP dururken, AKP kazanmasın diye HDP’ye oy veren seçmenlere söylediği “şerefsizler” sözü, Türk siyasal yaşamındaki akıl tutulmasına tipik bir örnektir. Bu tip düşmanlaştırıcı, kamplaştırıcı söylemlerle kendi seçmenini konsolide etme anlayışı ne yazık ki bu ülkede prim yapıyor. Kendisine, kendimden, bir seçmen profilinden bahsedeyim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 303 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 257 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar