İş bırakmanın zamanlaması manidar

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, otomotiv sektöründeki eylemlerin zamanlamasına işaret ederek ‘Manidar’ yorumu yaptı. Ardından da “İdeolojik boyutu varsa bakarız’ ifadesini kullandı.Türkiye’nin...

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, otomotiv sektöründeki eylemlerin zamanlamasına işaret ederek ‘Manidar’ yorumu yaptı. Ardından da “İdeolojik boyutu varsa bakarız’ ifadesini kullandı.
Türkiye’nin geçtiğimiz hafta cuma gününden beri gündemi ‘otomotivdeki ezber bozan eylem’. Habertürk TV’deki ‘Türkiye’nin Seçimi 2015 Programı’nda Abdurrahman Yıldırım ile konuğumuz Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dı. Hükümetin bu eylemlere bakışını öğrenmek açısından Bakan Babacan’ın ne söyleyeceği bizim için çok önemliydi. Nitekim ilk sorularımızdan biri de Bursa’daki iş bırakma eylemlerine yönelik oldu.
■ Bursa’da bir işi bırakma eylemi yaşanıyor, otomotiv fabrikalarında, nasıl değerlendiriyorsunuz? Stratejik önemi var mı ve önlem düşünüyor musunuz?
Otomotiv şu anda bir numaralı ihracat sektörü. Sektör küresel açıdan da stratejik bir nitelik kazandı. Bu yeni durumda oturup da toplu sözleşme ile devlet olarak işin içinde olduğumuz bir tablo değil yaşanan. Bu konular durup durup da seçime 2-3 ay kala gündeme geldiğinde ister istemez bizde bazı şüpheler oluşturuyor. Bu gerçekten tamamen bir işçi-işveren ilişkisi ile ilgili bir konu mu, yoksa ‘işin ideolojik, siyasi boyutları var mı, yok mu’ diye bizi şüphelendiriyor açıkçası. Bu noktada bu konunun gündeme gelmesi ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konu. Bizim hem Çalışma Bakanımız hem de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız, her ikisi de konu ile çok yakından ilgileniyor. Her kesimle görüşüyorlar, hem işveren ile hem sendikalar ile görüşüyorlar. Ümit ediyorum ki önümüzdeki günlerde makul bir çözüme ulaşılır. Ama eğer sebep siyasi ya da ideolojik ise o zaman nasıl seyreder, hep beraber göreceğiz. Ne yapılırsa yapılsın, arkasında bir ideoloji, bir siyaset kurgusu varsa, o problemli tabloyu sürdürmeye gayret edilecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 303 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 257 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar