Göç Bakanlığı şart...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atlantik Konseyi Zirvesi açılış konuşmasını yaparken, 280 bin Suriyeli göçmenin kamplarda yaşadığını ve 8.4 milyar dolar harcandığını söyledi....

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atlantik Konseyi Zirvesi açılış konuşmasını yaparken, 280 bin Suriyeli göçmenin kamplarda yaşadığını ve 8.4 milyar dolar harcandığını söyledi. Türkiye’de 2 milyonun üzerinde göçmen var. 500 bini İstanbul’da yaşıyor. Bu açıklamadan anladığım şu: Göçmenler nedeniyle Türkiye’nin üstlendiği görünür ve görünmez maliyet inanılmaz seviyelere çıkmış. Bunu bize yedire yedire, sindire sindire söylüyorlar. Göçmenlerin yarattığı sosyal sorunların maliyetini ise ayrı tutuyorum.

Endişelenmeliyiz. Bu insanların bu ülkeye uyum sağlaması gerekir. Çocuklarının eğitim görmesi, çalışabilir noktalara gelmesi gerekir. Ve maalesef fatura tek başımıza üstlenemeyeceğimiz kadar ağır. Dünyanın duyarlı olması, destek vermesi şart. Bunun için acilen bir Göç Bakanlığı kurulmalı. Çünkü göçmenlerin takibi, sayısı, yarattığı sosyal sorunların çözümü, ekonomik faturalanmanın doğru yapılması için merkezi bir yapılanmaya ihtiyaç var.

Verilerin dünyayla sağlıklı paylaşılması, yardımların koordinasyon içinde gerçekleşmesi için böyle bir bakanlık kurulmalı. Bir muhatap yaratılmalı en nihayetinde. Ve belli ki önümüzdeki yıllarda en az 10 yıl göçmenler yakıcı bir sorun olmaya devam edecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 303 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 257 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar