Geçmiş olsun Türkiye

12 Eylül askeri darbesi olduğunda 19 yaşındaydım. Faşizmin ne demek olduğunu o süreçte daha iyi öğrendik. İşkence gördük. Hapislerde çürütüldük. Emir komuta ile devlet yönetmenin ne...

12 Eylül askeri darbesi olduğunda 19 yaşındaydım. Faşizmin ne demek olduğunu o süreçte daha iyi öğrendik. İşkence gördük. Hapislerde çürütüldük. Emir komuta ile devlet yönetmenin ne türlü insan hakları sorunları yarattığını da test ettik. Ama bir gerçeği de gördük, ülkeler yönetilemez hale geldiğinde, iç savaş noktasına sürüklendiğinde kim örgütlü ve silahlı ise onun borusu ötüyor.

O gün biz solcuları da sağcıları da sokaklarda motive edenler kullananlar, bilerek veya bilmeyerek askerin yönetimi ele almasını kolaylaştırdılar.

***

Türkiye’nin şu an yaşadığı darbe girişimi (ki bana göre tehlike asla geçmemiş durumda) yönetilemez bir ülke formundan çok, nefret diliyle saflaşmış ama asla çatışma noktasına gelmemiş kesimlerin nefretinden istifade ederek yapılan bir iktidar mücadelesi. Seçilmiş bir iktidarı, silahla devirerek yeni bir iktidar oluşturma girişimi. Silahlı kuvvetler içinde böylesine gizlenmiş bir örgütün, dini bir yapılanmanın açığa çıkmasıdır. Yani darbe planı, ülkenin içine düştüğü çıkmaz sokaktan kurtuluşu olarak toplumun belli kesimlerinin de desteğini alarak planlanan bir organizasyon değil. İllegal örgütlenmelerini daha fazla sürdüremeyeceğini ve ordudan tasfiye edileceğini anlayanların bir atağıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 303 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 256 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar