Fay hatlarına dikkat

Yeni bir seçimi denemek isteyenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Özellikle iktidar partisi. Neden mi? Dalga dalga yayılan bir algı var. Somut bir bulgu olmamasına rağmen, Türkiye’nin terör sarmalına sokularak...

Yeni bir seçimi denemek isteyenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Özellikle iktidar partisi. Neden mi? Dalga dalga yayılan bir algı var. Somut bir bulgu olmamasına rağmen, Türkiye’nin terör sarmalına sokularak özellikle HDP’nin yeniden baraj altında bırakılmak istendiğine yönelik söylem giderek taban buluyor. Yani yeni bir seçim tabloyu farklılaştırmayabilir.

Bir başka nokta. Ne yazık ki hükümetin tüm aksi yönde açıklamalarına rağmen Türkiye’nin IŞİD’in kafasını okşadığına dair yorumlar özellikle dünya medyasında daha fazla yazılmaya başlandı.

Şimdi bir korku başladı: Eğer yeni bir seçim gündeme gelirse, terör azacak, PKK saldıracak, sokak gösterileri başlayacak, IŞİD adresli saldırılar yoğunlaşacak. Nitekim bir askerimizin ardından dün de iki genç polisimizin kahpece evlerinde şehit edilmesi bu sürecin başladığı şeklinde yorumlandı. Ve malesef ki PKK seçim sonuçlarına okumak yerine silah eksenli kendi gündemini sürdürme eğiliminde. Ancak “Yeni bir seçimde tek başına bir iktidar çıksa bile belirsizlik devam edecek” diyenler taban buluyor. Bu görüş ekonomi çevrelerinde artık açık açık dillendiriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 303 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 257 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar