Dindar olmasalar bu dünyayı başınıza yıkar fakirler!

Cumartesi günü hepsi 8 saate sığan İstanbul-Soma-Küçükkuyu (Edremit)- İstanbul turu yaptım. Otomobille değil, helikopterle. Beşiktaş Belediye BaşkanıMurat Hazinedar’ın davetini, gezinin bir kültür...

Cumartesi günü hepsi 8 saate sığan İstanbul-Soma-Küçükkuyu (Edremit)- İstanbul turu yaptım. Otomobille değil, helikopterle. Beşiktaş Belediye BaşkanıMurat Hazinedar’ın davetini, gezinin bir kültür şoku yaratacağını bilseydim kabul etmezdim.

Gezinin çıkış noktası Zorlu Center’ın 4 kulesinin birinin tepesine inen helikopterle başladı. İstanbul tepeden harika resim veriyor. Kıpır kıpır. Galataport’ta hummalı çalışma, Yassıada’da yükselen inşaat, Anadolu yakasının gökdelenlerle dolmuş silueti, Üsküdar Belediyesi’nin yapılmakta olan binası, ilk dakikaların seyrine doyum olmaz görüntülerin yanında aklımıza kazınanları. Sonra Bursa istikameti ve Uludağ manzarası eşliğinde Soma’ya varış.

***

Soma’da büyük felaket yaşandığında “Biz ne yapabiliriz?” sorusuna yanıt aramış Beşiktaş Belediyesi. Hazinedar bir gün helikopterle bölgeden geçerken bir site görmüş. Buradan daireler alsak ve eşini, oğlunu, kardeşini kaybeden ailelere hibe etsek diye düşünmüş. Ve 30 daire satın almışlar. İçini döşemişler ve 301 ailenin katıldığı bir çekilişle 30 aileye daireleri (her biri 100 bin TL’ye mal olmuş) teslim edilmiş. Orayı ziyaret ettik. Kahvaltıda misafirleri olduk. Çoğu, evini kiraya vermiş. Hazinedar, “Aslında bizimkisi bir el vermekti. Daire onların. Ne yaparlarsa yapsınlar. Ama satamayacaklarını tapuya işlettik. Çocuklarına kalsın istedik’’ diyerek şaşırmadığını anlattı. Bu arada devletin 301 ailenin tamamına 2 ev verdiğini de belirteyim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 303 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 257 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar