CHP’nin performansı!

Kemal Derviş’in toplumdaki algısı nasıldır? Siyasi bölünmüşlükler haritası üzerinde bu soruyu incelediğinizde, yanıt basittir. Sağ ve muhafazakâr seçmen Derviş’e mesafelidir. 2000 krizini o...

Kemal Derviş’in toplumdaki algısı nasıldır? Siyasi bölünmüşlükler haritası üzerinde bu soruyu incelediğinizde, yanıt basittir. Sağ ve muhafazakâr seçmen Derviş’e mesafelidir. 2000 krizini o çıkarmadı elbet ama krizden çıkış uygulamalarında canı yanan herkes Derviş’i sorumlu gördü. Ve koalisyon yıkılıp olağanüstü bir seçime giderken rahmetli İsmail Cem’i, kurulan yeni partide yalnız bırakarak pek çok spekülasyona neden oldu.

Haksız ithamlara da uğradı. ABD tarafından yönlendirilmekle suçlandı. Aradan yıllar geçti. AK Parti tarafından da sıkı sıkıya uygulanan reform paketinin mimarı olarak farklı anılmaya başlandı.

Özellikle bankacılık reformuyla rayından çıkan finans sisteminin, Türk ekonomisinin motoru haline gelişine tanıklık ettik. Ülkeden uzak yaşadığı dönemde, dünya finans çevrelerinde itibar gören özelliğini devam ettirdi. Ve nihayetinde, CHP adına gelen teklifi kabul etti ve gündeme oturdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 302 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 255 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar