Canlı yayında özeleştiri yaptım

Geçmiş yıl. Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü’yüm. Maliye Bakanı Zekeriya Temizel. Başbakan Bülent Ecevit. Ekonomi çevrelerinin en büyük tartışması “Nereden Buldun?” adıyla anılan yasa...

Geçmiş yıl. Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü’yüm. Maliye Bakanı Zekeriya Temizel. Başbakan Bülent Ecevit. Ekonomi çevrelerinin en büyük tartışması “Nereden Buldun?” adıyla anılan yasa taslağı.
Esnafından tüccarına, işadamından yöneticilere kadar herkes tedirgin, “Nereden buldun?” diye sorulduğu an, ülkenin batacağına inanıyor. Zekeriya Temizel de AB’ye uyum açısından ve kayıtdışılığın bir noktada bitmesi adına yasanın çıkması gerektiğini savunuyor.
Yasa çıktığı gün yeni ve temiz bir sayfa açılacağını, geçmişe dönük “Nereden buldun?” diye sorulmayacağını vurguluyor. Diğer büyük gazeteler gibi çalıştığım gazete de yasaya karşı. İnanılmaz bir kampanya yürütüyoruz. Yine de tasarı, yürürlük tarihi 2002’de başlamak üzere yasalaştı. AK Parti iktidara geldiği yıl yasayı devre dışı bıraktı. Belli ki onlar da korktu. Ekonominin kayıtdışına daha fazla kayacağına inandı.
Dün Habertürk’te, CHP İzmir Milletvekili adayı olarak yıllar sonra tekrar siyasete dönmeye hazırlanan Temizel’i ağırladık. Ona yukarıdaki özeti yaparak aynen şöyle dedim: ‘’Sayın Temizel, o dönem yaptığımız yayınlar ve yasanın toplumca kabul edilmemiş olmasında her ne kadar ise yaptığım katkı için üzülüyorum ve bunu bir özeleştiri olarak kabul edin. Keşke ‘Nereden Buldun’ diye bir yasamız olsaydı. Yolsuzluk bu derece toplumca kabul edilir hale gelmezdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 303 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 257 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar