Askeri tesisleri bize bağışlayın!

Suriyeli mülteciler için milyarlarca dolar harcandı. Bu faturayı kim ödedi? Hepimiz. Çünkü devlet bütçesinden kaynak ayrıldı. Bu örneği, şehir içlerinden çıkarılacak askeri tesislerin yerine ne...

Suriyeli mülteciler için milyarlarca dolar harcandı. Bu faturayı kim ödedi? Hepimiz. Çünkü devlet bütçesinden kaynak ayrıldı. Bu örneği, şehir içlerinden çıkarılacak askeri tesislerin yerine ne yapılacağına ilişkin tartışmalara bir pencere açmak için veriyorum. Başka bir deyişle, ‘’Askeriyenin şehir dışına taşınmasının maliyeti (kimi hesaba göre 2 milyar TL) boşalacak arazilerin satışıyla karşılanmalı’’ diyenler yanlış bir argümanla hareket ediyor.

Toplum sağlığı için, şehrin yaşanılır olması için de bedel ödemeliyiz. Büyük şehirlerimizde örneğin öğle yemeği arasında çalışanların nerelere gittiğine baktınız mı? En yakın alışveriş merkezi, sokak aralarındaki lokanta, çay ocakları, büfeler dolup taşar. Aynı saatlerde Avrupa veya Amerika’da şehirleri inceleyin. İnsanlar işyerlerine neredeyse dakikalık mesafedeki parklarda vakit geçirir, güneşlenir, canlı aktiviteleri izler, yemeklerini yer.

Aslına bakarsanız planlarda vardır belki ama işyerlerinin yoğun olduğu semtlerde büyük parkları mecburi yapmak gerekir. Buraları hem insanların kaynaştığı hem de iş stresinin azaltıldığı alanlardır.

İstanbul, Ankara ve pek çok ilde en kıymetli arazileri asker kullanıyor. Madem taşıyoruz, birinci öncelik bu alanların vatandaşa açılması, dev parklara, eğlence ve dinlenme merkezlerine dönüştürülmesidir. Temel hareket noktamız, maliyet hesabı yapmadan bu olmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 303 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 257 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar