Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak?

Başkanlığa evet veya hayır dememizi isteyenlerin, hangi argümanları sunacağını aşağı yukarı tahmin edebiliyoruz. Kendi duruşum hiç de net değil. Evrensel demokrasi standartları bize hangi sistemi tercih edersek...

Başkanlığa evet veya hayır dememizi isteyenlerin, hangi argümanları sunacağını aşağı yukarı tahmin edebiliyoruz. Kendi duruşum hiç de net değil.

Evrensel demokrasi standartları bize hangi sistemi tercih edersek edelim, temelinde kuvvetler ayrılığı olmadan, demokrasinin olamayacağını söylüyor. Tercihimiz demokrasiyse yolun çıkması gereken yer bellidir: Yasama-yargı-yürütme ve bağımsız medya, tek bir merkeze, tek bir siyasal akıma bağımlı olmayacak... Yönetenler denetlenebilecek, yargı vatandaşın kişi hak ve özgürlüklerini koruyacak.

                *

Türkiye’de güçlenen temel eğilim şu: Ülkenin başına bela olan iç ve dış güçler var. Bunlarla başa çıkacak bir yönetim tarzı iyidir. Hele artan terör, darbe kalkışması ve yanı başımızda süren iç savaşlar, güvenlik kaygılarıyla birlikte bu eğilimi güçlendiriyor. AK Parti’nin başkanlık modelinin detaylarını yakında öğreneceğiz. İster iyi ister kötü deyin, referanduma gittiğimizde bu ülkeye başkanlık sistemi gelir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 303 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 257 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar