Locanın paniği

Perşembe günü bu sütunlardan yazdığım "Loca İhaneti" başlıklı yazımdan sonra birileri fena halde telaşlanmış. Hiç tanımadığım kişiler telefon ile arıyor. e-posta...

Perşembe günü bu sütunlardan yazdığım "Loca İhaneti" başlıklı yazımdan sonra birileri fena halde telaşlanmış. Hiç tanımadığım kişiler telefon ile arıyor. e-posta aracılığı ile sözde bilgilendirme adında dezenformasyon uyguluyorlar. Böylesi kuruluşların yıllarca abartılmış güçlerine bugüne kadar inanmadım. Suni rüzgar estirmekte başarılılar. Yazım Yeniçağ'da yayınlanınca çeşitli internet siteleri haber yapmış. Gazeteciliğin gereğini yerine getirip haber unsuru olarak değerlendirmişler. Sonuçta gazeteci kamu görevini yerine getiren, toplumu bilgilendirme vazifesini yerine getiren kişidir. Belli ki Loca bu işten rahatsız olmuş. Acele ile bir açıklama yayınlamışlar.

Şöyle diyorlar:

BÜYÜK LOCADAN

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş, faaliyetlerini milli kanunlara ve nizamlara göre sürdüren bir dernektir.

Her ne kadar Masonluk evrensel bir kavram ise de, her ülkede Masonlar kendi ülkelerinin kanun ve nizamlarına uygun dernekler kurar ve bu doğrultuda faaliyet gösterirler. Büyük Locamız da bu anlamda tamamen bağımsız, milli bir kuruluştur.

Derneğimizin üyeleri de devletine ve milletine sadakat yeminiyle bağlı, ülkesinin bağımsızlığına, bölünmez bütünlüğüne, demokratik ve laik düzenine inanmış, Devletin yasalarına uymaya yemin etmiş, ülkesine yararlı birer 'Kâmil İnsan' olmak amacıyla çalışan vatansever Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 518 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 283 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 406 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar