Karabağ sorunu ve öneriler

Kuleli'den değerli arkadaşım Yrd. Doç. Dr. Ersoy Önder, GAÜ Siyasal Bilimler Fakültesinde öğretim görevlisidir. Sadece problemleri değil çözüm önerileri de getiren bilim adamıdır. Karabağ konusundaki...

Kuleli'den değerli arkadaşım Yrd. Doç. Dr. Ersoy Önder, GAÜ Siyasal Bilimler Fakültesinde öğretim görevlisidir. Sadece problemleri değil çözüm önerileri de getiren bilim adamıdır. Karabağ konusundaki tesbitlerini sizlerle paylaşmak istedim.

***

Ermenistan, işgal ettiği Dağlık Karabağ'da zayiat verdikçe, hedef gözetmeksizin Azerbaycan Türklerinin yerleşim yerlerine füze atmaya ve savaş suçu işlemeye fütursuzca devam ediyor. Ermenistan, Azerbaycan'ı Karabağ ringinin dışına çıkartmaya çalışıyor, bel altı vurmalara devam ediyor.

Karabağ sorunu ile ilgili diğer önemli bir konu ise Ermenistan'ın nüfus dengesini bozmak adına Karabağ'a göç ettirdiği Ermenilerin, Ermenistan'a giremeyeceğini açıklaması. Yani, kendi vatandaşlarını bir nevi kalkan olarak kullanmaya kalkıyor Ermenistan. Kendi vatandaşını korumak yerine, onları kalkan niyetine kullanan bu tuhaf yönetimin, 120.000 civarındaki insanın Ermenistan'a dönüşünü yasaklamasıyla, bu insanların yaşayacağı muhtemel insani dram üzerinden algı yönetimi yapacağı anlaşılıyor.

Peki o zaman neler yapılmalı ve yapılmamalıdır, inceleyelim:

1. Karabağ savaşının, topyekün bir Azerbaycan-Ermenistan savaşına dönüşmemesi için her türlü adım atılmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 517 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 282 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 406 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar