İYİ Parti gerçeği...

Bütün doğumlar sancılıdır... Bebek büyüyene kadar bir çok hastalık ve telaş yaşanır. Siyasette de buna rastlarız. Hele yeni kurulan partilerde... Kurucular, kongreler, yöneticiler derken her kesimi memnun etmek...

Bütün doğumlar sancılıdır... Bebek büyüyene kadar bir çok hastalık ve telaş yaşanır. Siyasette de buna rastlarız. Hele yeni kurulan partilerde... Kurucular, kongreler, yöneticiler derken her kesimi memnun etmek mümkün değildir. Üçüncü yaşına bir kaç gün sonra girecek olan İYİ Parti'de sancıların bitmeyişinin bir çok sebebi olması, bu partinin giderek büyümesinin önünü kesemediği gibi Türk siyasetinde anahtar rolü üstlenmesini de engelleyemiyor. Ellerini ovuşturarak İYİ Parti'nin tökezlemesini bekleyenler bu gidişle avuçlarını yalayacak.

İYİ Parti de zaman zaman nükseden ağrıların bireysel talep, hiziplerin hesaplaşması sananların ufukları, sadece ağaca baktığı için ormanın bütününü görmeleri hayatın olağan akışına da ters!.. Her şeyden önce İyiler hareketinin doğuş sebeplerini ıskalıyorlar. Kurucularının büyük bölümü MHP'den kopanlardır. 40-50 yıllık emeklerini terk edip bu partiyi kuranların öncelikli talebi parti içi demokrasi ve Türk Milliyetçilerinin hak ettiği iktidarı yakalamaktı. Baskın seçime yakalanınca bir nevi göçü yolda dizemediler. Seçime girme hakkı elde edebilmek için ülke genelinde il ve ilçelerdeki teşkilatlanma hedeflerine ulaşamadılar. Masanın bir bacağı topal kalınca sarsıntının devam etmesi de kaçınılmazdı.

Siyasetin üniversitelerde ana bilim dalı olduğunu defalarca yazdım. Televizyon programlarında ısrarla tekrarladım. Bir de "Mezarlıklar vazgeçilmezlerle doludur" sözünü... Lakin kendilerini "Vazgeçilmez" sananlar aynı zamanda "Hak sahibi" olduğunu sanmaya başladı. Kimileri kendisini "Aile"den saydı. Anadolu da ev halkına horanta denir. Kendilerini horantadan görenler; anne, abla, hala, teyze, babaanne olarak kabullendikleri Sayın Meral Akşener'e küsmeyi, kırılmayı ve hatta evi terketmeyi de hak dan saydılar.

Siyaset uzun solukludur. Maraton gibidir. Nefesi yetmeyen, hazırlıklı olmayan, sabır taşı çatlatmayan ipi göğüsleyemez. Merdivenleri üçer-beşer çıkanlar, birer birer inildiğini ne yazık ki sıcağı sıcağına fark edemiyor. Üstelik dünya da ve ülkemizde siyaset tarihini ya bilmiyor ya da hırsları akıllarının önüne geçtiği için kabullenmiyorlar. Türk siyasi tarihinde bütünden kopan parçalarını sanırım irdelemediler. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu tüm gayretlerine rağmen partisi yüzde 2'yi bulamadı. AP'den, CHP'den kopan parçalarda aynı sonuçla karşılaştı. Bu gün 86 olan siyasi parti sayısı ölçü olmamakla beraber memleketimizin siyasi mezarlığında yatanların sayısı binlerce... Çoğunun adı bile bilinmiyor.

Şimdi bazıları AKP'nin Refah Partisi'nden kopup 18 yıl iktidar olduğunu iddia edecektir.

Birincisi istisnadır. Kaideyi bozmaz!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 517 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 282 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 406 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum