Yıkım mutabakatı, intihal vaatler

Türkiye’nin 20 yıllık AK Parti iktidarını ve liderini “yıkmaktan” başka bir vaadi olmayan ve bu motivasyonla 12 aydır toplanıp duran altılı masaya dair konuşabildiğimiz tek şey bir aday çıkarıp...

Türkiye’nin 20 yıllık AK Parti iktidarını ve liderini “yıkmaktan” başka bir vaadi olmayan ve bu motivasyonla 12 aydır toplanıp duran altılı masaya dair konuşabildiğimiz tek şey bir aday çıkarıp çıkaramayacaklarıydı.

Dışarıdan bakanlar devirme amacını ve niyetini takıntı haline getirdikleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardaki varlığının CHP’li yıllarda olduğu gibi “halka rağmen” olduğunu zanneder.

Oysa AK Parti kurulduğu günden itibaren bu halkın, bu milletin desteğiyle, onayıyla hatta talebiyle bu ülkeyi yönetiyor. Muhalefetin en şiddetli şekilde eleştirdiği her ne yaptıysa ilk seçimde bunun değerlendirmesi halka sorulmuş ve halk toplamda görevine devam etmesine karar vermiştir. O yüzden bugün “Erdoğan’ı yıkmak”tan başka bir hedef ortaya koyamayanların siyasi dili kaçınılmaz olarak “halka karşı” olmak durumunda kalıyor.

Ne yaparlarsa yapsınlar ne isterlerse istesinler “halka karşı” eski dahili ve harici vesayet kurumlarını canlandırmaktan öteye geçemiyor ufukları ve söylemleri.

Sözümona “manifesto” işlevi atfettikleri mutabakatnameleri sayesinde somut olarak konuşulabilecek bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 196 Okunma Gazze’de Ramazan idraki 16 Mart 2024 | 88 Okunma Ramazan, Gazze, İslâm Birliği ve Müslümanların ayrılığı 13 Mart 2024 | 119 Okunma İslamofobi ile Mücadelede Bakü Girişimi 11 Mart 2024 | 108 Okunma Bir İslam Dünyası var mıdır? 09 Mart 2024 | 169 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar