ABD’nin yaptırımları kendine

Bu hızla değişen dünyaya ayak uydurabilmek için farklı bir akıl lazım. ABD bu uygulamalarıyla bu akıldan uzak olduğunu gösteriyor. O yüzden yaptırımların son kertede dönüp kendisini vurması mukadder görünüyor.

ABD’nin Türkiye’ye karşı Rusya’dan S-400 alımı bahanesiyle uzun süredir konuşulan yaptırımı nihayet senatonun onayından geçerek karara bağlandı. Böylece ABD’nin dünyayı yönetme enstrümanlarından sadece birisi olan yaptırım uygulamalarına Türkiye de maruz kalmış oluyor. ABD sadece bu yaptırımlarla değil tabii kendi para birimini kullanarak, ülkeleri teröre destek veren ülkeler sınıfına sokarak bütün dünyaya dayatmış olduğu bankacılık sistemini de dış politikada bir sopa olarak kullanıyor.

Aslında Türkiye ABD’nin başka türlü sopa gösterilerine de, girişimlerine de tarih boyunca sıklıkla maruz kalmış bir ülke. Türkiye’yi yönetme konusunda ABD’nin çok sayıda enstrümanı ve oldukça geniş bir manevra alanı vardı eskiden.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 25 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 265 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 357 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 400 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar