Temmuz 2017’de dünya

Memleketi twitter'dan yöneten ilk lider olarak tarihe geçmeye hazırlanan ABD Başkanı Donald Trump, dün günlük raporları arasına bir de “İlginç şeyler oluyor” diye her anlama çekilebilecek gizemli bir twit daha...

Memleketi twitter'dan yöneten ilk lider olarak tarihe geçmeye hazırlanan ABD Başkanı Donald Trump, dün günlük raporları arasına bir de “İlginç şeyler oluyor” diye her anlama çekilebilecek gizemli bir twit daha sıkıştırdı. Trump, Suudi Arabistan Kralı ile Ortadoğu barışı hakkındaki telefon konuşmalarının üzerine eklediği bu cümleyle acaba ne demek istedi?

Bilemiyoruz tabii ki. Zaten olumlu anlamda veya olumsuz anlamda kullanmış olsa bile bizim için yine bir şey fark etmeyecekti çünkü kendisiyle olup bitenleri algılarken, değerlendirirken olumlu olumsuz kavramları karşılıklı yer değiştiriyor sık sık. Bakalım bu mesajın ardından neler yaşanacak?

Önemli çünkü hem ABD hem Suudi Arabistan bölgenin birçok meselesinde biz istesek de istemesek de beğensek de beğenmesek de önemli aktörler.

Katar Krizi bir başlayıp bir biter gibi olup tekrar alevlenirken bu “ilginç” yorumu ister istemez kara kara düşündürüyor insanı. Meselenin içine DEAŞ’la mücadeleden Katar’a, Filistin’in geleceğinden Ürdün ve hele ki İran’a kadar çok başlığı içerdiği belli ve bu başlıkların her biri bizi de çok çok yakından ilgilendiriyor.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçakların alarm durumuna geçtiği iddiaları, şimdi Kral’ın G-20 Zirvesi’ne katılmayacağının açıklanması, Doha’nın kendisinden istenilen 13 maddeyi reddetmesinin üzerinden sorunun beklemede ama istim üzerinde bir beklemede olması, Filistin’in geleceğini belirleyecek lider kadrosu için Filistinlilere rağmen arayışların ve ittifakların başladığı iddiaları peş peşe kısacık bir haftaya sığıyor.

Bölge her gün hatta her saat değişen dengeler, yenilenen ittifaklar, yepyeni ve beklenmedik ama siyasal ama askerî ataklarla küçük küçük depremlerle sarsılıp duruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 176 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar