Küresel bölgesel yerel ısınma

Olmadık yere bile çiçek fidan ekmeyi sever bu toprağın kadınları.O yüzden nerede oturuyorsanız oturun şu sıralar bir hanımelinin o baygın kokusunu duymamanız çok zor. Mevsimi geldi. Çiçekleri...

Olmadık yere bile çiçek fidan ekmeyi sever bu toprağın kadınları.
O yüzden nerede oturuyorsanız oturun şu sıralar bir hanımelinin o baygın kokusunu duymamanız çok zor. Mevsimi geldi. Çiçekleri açtı, ağır ağır yayıyor şimdi rayihasını her biri.
Saksının köşesinde, bahçenin dip tarafında, balkondan eğilince falan gözünüze çarpan o şeyler maydanozdur evet. “Taze taze” diye koyarlar ara ara akşam yemeklerinde küçük bir tabak içinde sofraya veya çorbanın üzerine serperler gururla.
Sabah işe giderken başını okşayarak geçmeyi adet ettiğiniz fesleğenleri diken o kadınlardan biridir yine muhtemelen.
Muhtemelen bütün rüzgar yağmur güneş iniş çıkışına rağmen dingindir bahar; insanın içinde çiçekler güzel kokular yayar bir şekilde. Hastalar daha çabuk toparlanır, tozu alınan ev ve eşyalar daha parlak hale gelir, meyvesinin tadı suyunun sıcaklığı diğer mevsimlere göre niyeyse hep daha hoştur.
Kalbini hızlı çarptırır bütün bu sebepler. Şairler ve aşıklar için biçilmiş kaftan olur her yıl yeniden.
Şimdi son demlerinde kendini bir yaza terk ediyor usul usul.
Haber bültenlerinde sıcak hava müjdesi birden kavurucu sıcaklar uyarısına döndü bile.
NASA'ya sorarsanız son iki asrın en sıcak yazı kapımızda. Alıştık artık bu tarz açıklamalara. Bu da gelip geçecek nihayetinde.
Ama bizi ilgilendiren meseleler evet onlar daha fazla ısıtacak yazı belli ki.
İktidar partisinde genel başkan ve bunun bağlı uzantısı olarak başbakan değişiyor. Pazar günkü olağanüstü kongreyle birlikte Ahmet Davutoğlu her iki görevi de Binali Yıldırım'a devredecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 176 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar