Elek değil saksı

Anadolu'dan bahsediyorum.Her ağacın bitkinin meşrebin mezhebin anlayışın olduğu bir topraktan. O yüzden yüzlerce yıldır her yönden gelenlere vatan olmuştur. Hâlâ da oluyor hatta.Balkan göçleri...

Anadolu'dan bahsediyorum.
Her ağacın bitkinin meşrebin mezhebin anlayışın olduğu bir topraktan. O yüzden yüzlerce yıldır her yönden gelenlere vatan olmuştur. Hâlâ da oluyor hatta.
Balkan göçleri meselâ… yüz yıldan daha fazladır sürer.
Kafkas göçleri ya da… onların da yüz yıldan fazla geçmişleri var.
Kolay kolay duygularını belli etmeyen Akif'in gözünden iki damla yaşın sessizce süzüldüğüne dair tek şahitlik Balkan Savaşları'ndaki ağır yenilginin haberinin geldiği güne dairdir. O yüzden evini göçmenlere açar epey bir süre.
Akif demek yeterli değil mi okuyucu? İstiklâl Marşı yazarı şair-i azamdan bahsedildiğini hemen anlıyorsunuz sadece Akif deyince bile.
Balkan kökenli Akif.
Ana tarafından da Kafkas olan Akif…
Yapılan analizlerde hatta o yüksek şiirin sebebi olarak hem Balkan hem Kafkas köklerinin kendisine kattığı her şeyin bu topraklarda yoğrulmasının etkisinden bahsedilen Mehmet Akif…
Velhasıl, bu topraklardan neyi eksiltseniz bir şey gerçekten eksilir. Şaka değil.
Balkan-Kafkas meselesine bodoslama mı daldınız, sonu İstiklâl Marşınızın yokluğuna kadar gider artık…
Bir bakarsınız en eski ve en değerli sözlüğünüz Kutadgu Bilig buhar olmuş…
Anadolu'yu koca bir elek haline getirirseniz geriye sizin gibi düşünen üç beş kişi ve hepi topu ne birikiminiz varsa bu mantıkla o kalır geriye sadece.
O yüzden Anadolu bir elek değil, bir saksıdır.
Bu sırada Trumpizm kanatlarını açmış şimdilik Amerika kıtasında göğü karartmaktaymış… önümüzdeki çeyrek yüzyılın Müslümanlar için ne kadar zorlu geçeceğini ispatlamak istiyormuş… kimbilir daha neler neler yapacakmış… bunlara bakmaya vaktimiz kalsın istiyoruz kendi saçma tartışmalarımız arasında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 176 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar