Dinozorun bize ettiği

‘Ne kadar çok yalan o kadar iyi.’Yaşadığımız yılların bilinçaltına işlemiş sloganı bu olarak hatırlanırsa ileride, tarih böyle yazarsa şaşırmayacağız herhalde.“Kabahat...

‘Ne kadar çok yalan o kadar iyi.’

Yaşadığımız yılların bilinçaltına işlemiş sloganı bu olarak hatırlanırsa ileride, tarih böyle yazarsa şaşırmayacağız herhalde.

“Kabahat samur kürk olsa kimse üstüne almaz” diye bir söz var ya, bir yandan da o her gün hayata geçiyor. Sadece Fetö yargılamalarına bakarak bile ne çok yalan söylenebildiğini ve kabahati kimsenin üzerine almadığını görüyoruz.

Sadece orada mı?

Siyasetin açık seçik uyarılarını da kimse üzerine almıyor mesela. Islık çalarak uzaklaşanlar, bulutları seyre dalanlar, başkalarını işaret edenler gırla. İskandinav folklorundan efsanevi dev ya da genellikle cücelerin adı olan ‘troll’ sosyal medyadan artık dilimizde bir l harfi düşürülerek. Troller de hiç umursamıyor, uyarılara, itirazlara gene hepimizi trollemeye kalkarak devam ediyorlar hayatlarına.

Öyle de olacak zaten.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 176 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar