Tarhana Osman’ı hatırlama zamanı

Yiyecek ve içeceklerdeki sahtekarlığın tarihi insanlık tarihi ile birlikte başladı muhtemelen insan var olduğu sürece devam edecek.Gıdada normalleşen sahtekarlık ve sağlığa zararlı ürün üretenlere...

Yiyecek ve içeceklerdeki sahtekarlığın tarihi insanlık tarihi ile birlikte başladı muhtemelen insan var olduğu sürece devam edecek.

Gıdada normalleşen sahtekarlık ve sağlığa zararlı ürün üretenlere karşı yapılan mücadeleden bahsedince süt tozu ile margarine karşı tek başına ABD’ye savaş açan ve kazanan Tarhana Osman’ı yad etmemek haksızlık olur.

Hikâye şöyle başlıyor; 1948 yılında İsmet İnönü’nün başında olduğu CHP’nin tek parti iktidarı döneminde imzalanan Türkiye’ye Marshall yardımı çerçevesinde ABD’den büyük miktarda süt tozu geldi.

Suya karıştırılan bu süt tozları bütün okullarda öğrencilere içirildi.

Evde sağlıklı inek sütü vardı ama biz de okullarda mecburen süt tozu içtik.

Aslında o dönemde halkın süt bulamama ya da alamama gibi bir sıkıntısı da yoktu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya bu gençlerle güzelleşecek 19 Mayıs 2024 | 37 Okunma Mermer atıklarının muhteşem geri dönüşümü 15 Mayıs 2024 | 226 Okunma Küresel şirketler anneyi sevmez 12 Mayıs 2024 | 57 Okunma Boykotta kafalar neden karışık 08 Mayıs 2024 | 270 Okunma Macun tüpten çıktı 05 Mayıs 2024 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar