Kent turizmini Kaleiçi yüklendi

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'Kent turizmini Kaleiçi yüklendi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Antalya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu’nun aktardığına göre; Antalya’ya gelen turist sayısı 14.5 milyonu geçti.

Başka bir ifadeyle Türkiye’ye gelen her 2 turistten biri Antalya’yı seçti. Antalya, Türkiye’nin turizm başkenti olmaya başladı artık.

1960’lı yıllarda hazırlanan kalkınma ve turizm gelişim planlarıyla ortaya çıkan bir Cumhuriyet eseri. Antalya’nın kent içi turizminin yükünü son yıllarda Kaleiçi yüklenmeye başladı. Antalya, ‘turizm kenti’ olarak kimliğini borçlu olduğunu Cumhuriyeti ve 100’üncü yaşını ona yakışır bir şekilde kutladı. On binler, bayraklarla 100 yılın coşkusuna katıldı. Pazar akşamı herkesin bayrakları ile katıldığı fener alayı yürüyüşü, çeşitli müzik etkinlikleri ile sürdü. Antalya’nın tarihinin en kalabalık cumhuriyet korteji dikkat çekti.

VALİYE SEMPATİ

Muratpaşa Belediyesi ve Başkan Ümit Uysal, bu yıl 8’incisi düzenlenen Kaleiçi Old Town Festivali’ni 26-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdi. Festivale bu yıl 26 ülke 40 şehirden heyetler katıldı. Yabancı belediye başkanları, meclis üyeleri 100’üncü yıl coşkusunu, ellerinde Türk bayraklarıyla Antalyalılarla birlikte yaşadı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i etkinlikte Genel Sekreteri temsil etti. Antalya’nın yeni Valisi Hulusi Şahin, gala yemeğine katılmasıyla büyük sempati topladı, güzel de bir konuşma yaptı ve 26 ülkeden gelen 40 şehrin belediye başkanlarına “Hoş geldiğiniz” dedi. Festival, ziyaretçilerini Kaleiçi’nin en iyi korunmuş yapılarından tarihi Üç Kapılar’da karşıladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gürer: Et için doğru politikalar geliştirilmeli 03 Mayıs 2024 | 60 Okunma İklimi koruyan adil bir dönüşüm 02 Mayıs 2024 | 38 Okunma CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 111 Okunma Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 283 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 1.117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar