Yunan'ın Sisi'si ve asıl kavga…

Arap Baharı’nın ardından bölgede devam eden yeni dizayn, darbelere ve iç savaşlara dayanıyor. Mısır, Irak, Suriye ve Libya bu yöntemin kullanıldığı başlıca ülkeler.Irak’ta PKK, Suriye’de PYD...

Arap Baharı’nın ardından bölgede devam eden yeni dizayn, darbelere ve iç savaşlara dayanıyor. Mısır, Irak, Suriye ve Libya bu yöntemin kullanıldığı başlıca ülkeler.

Irak’ta PKK, Suriye’de PYD, Libya’da ise Hafter bir şekilde bölgesel dizaynda Türkiye’nin milli menfaatlerine karşı konumlandırılan aktörler.

Libya’daki gelişmeler Mısır’ın düğmesine basılması ve Sisi’nin tehditler savurmasıyla farklı bir gelişme istidadı taşıyor.

Darbeci Sisi ve Hafter aynı uluslararası şebekenin piyonları, aynı küresel şebekenin taşeronları. Bu yüzden birbirlerini desteklemeleri şaşırtıcı değil.

Libya’da yönetimi ele geçirme mücadelesinde önce darbeci Hafter’i sahaya sürdüler, sonra kabileleri, paramiliter grupları, devlet uzantısı askeri güçleri… Bu kuklaların hepsi vekâletler savaşını kaybetti.

Şimdi doğrudan bir devleti, yani Mısır’ı sahaya sürmeye çalışıyorlar. Kadim dostumuz Mısır asıl

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar