Üniversiteye girecek kardeşlerime birkaç kelam…

Üniversite sınavına giren öğrenciler önümüzdeki günlerde tercih formlarını dolduracaklar. Sınav öncesi stres yerini tercih stresine bıraktı. Sınavda başarılı olduğunu düşünenler de...

Üniversite sınavına giren öğrenciler önümüzdeki günlerde tercih formlarını dolduracaklar. Sınav öncesi stres yerini tercih stresine bıraktı. Sınavda başarılı olduğunu düşünenler de bekledikleri başarıya ulaşamayanlar da tercih konusunda kritik bir karar aşamasındalar. Tercihte bulunmakla, seneye sınava tekrar girmek arasında kararsız olanlar da var.

Doğrusu 80’li yıllarda sınava ve üniversiteye giren, son gelişmelerden bihaber bir kişi olarak uzmanlık dışı bir konuda ahkâm kesmem doğru olmaz. Ama etrafımdaki öğrenci kardeşlerim hayat tecrübesinden tezahür eden her söze dikkat kesildikleri için, bundan cesaret alarak birkaç kelam etmek istiyorum.

Öncelikle puan ve sıralamaya göre en doğru seçenekleri bulabilmek iyi bir araştırma ve analiz gerektiriyor. Üniversiteleri ve bölümleri tanımak, şehirleri ve imkânları bilmek önemli bir konu.

Öyle üniversiteler var ki, okuduğunuz bölümden ziyade gittiğiniz üniversitenin marka değeri size avantaj sağlayab

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum