Ülkücü hareketi engellemeye çalışmak…

Olay şu: Avrupa Parlamentosu, Ülkücü hareketin terör örgütü listesine eklenmesi için inceleme başlatılması çağrısı yaptı.Birkaç yıldır AP raporlarında Ülkücü hareket...

Olay şu: Avrupa Parlamentosu, Ülkücü hareketin terör örgütü listesine eklenmesi için inceleme başlatılması çağrısı yaptı.

Birkaç yıldır AP raporlarında Ülkücü hareket ''ırkçı ve aşırı sağcı'' olarak nitelendirilerek kriminal bir suç örgütüymüş gibi lanse edilmeye ve yasaklanmaya çalışılıyor.

Ülkücü hareketin PKK, Ermeni ve Yunan muhaliflere karşı tehdit oluşturduğu iddia edilerek çok sayıda dernekle ilgili tam anlamıyla bir terör havası estiriliyor.

Avrupa Birliği'nin başta düşünce ve örgütlenme özgürlüğü olmak üzere her türlü görüşe açık olması ve örgütlenme hakkını ortadan kaldırmaması gerekir. Birlik'in temel felsefesi bunu gerektiriyor.

Ancak ortada çok açık bir siyasi tasfiye ve baskılama çabası var.

Bu girişimlerin açık şekilde bir Türkiye düşmanlığına dayandığı anlaşılıyor. İster Milli Görüş hareketine, ister Ülkücü harekete karşı olsun Türkiye'ye ve AK Parti iktidarına karşı var olan antipati bu anti-demokratik gelişmeleri besliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar