Topal ördek mi, şaşkın tavuk mu?

ABD seçimleri ne zaman ve nasıl sonuçlanacak bilmiyoruz, ama her halükarda ABD’yi sıkıntılı günler bekliyor.Anket şirketlerinin algı operasyonları açık bir şekilde çöktü, yarış...

ABD seçimleri ne zaman ve nasıl sonuçlanacak bilmiyoruz, ama her halükarda ABD’yi sıkıntılı günler bekliyor.

Anket şirketlerinin algı operasyonları açık bir şekilde çöktü, yarış foto-finişle belirlenecek kadar yakın gitti. Eğer postayla oy kullanma sebebiyle haftalar öncesinde süreç başlamasa veya seçim bir hafta daha geç olsa Trump çok rahat kazanacakmış gibi bir tablo var.

Seçim yaklaştıkça Biden’ın oyları erimeye, Trump ise toparlanmaya başladı. Demokratların kampanyasını yürütenler Biden’ı mümkün olduğu kadar gözlerden uzak tutmaya, az konuşturup imaj üzerinden süreci yönetmeye çalıştılar.

Peki, kampanyada adeta gizlenen bir aday, Başkan olunca nasıl gözlerden uzak tutulacak?

Biden’ın en son gafı oğluyla torununu ayırt edememek, torununu oğlu gibi takdim etmek oldu. 77 yaşındaki Biden’ın hafıza sorunu yaşadığı biliniyor. Bu düzeyde bir ‘şaşkınlık hali’ ABD’ye ne getirecek?

Demokratları dest

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar