Siyasi Kürtçülüğün iflası

Kuzey Irak’ta yapılan referandum, siyasi Kürtçülüğün ulaştığı aşamayı ve hali pür melali göstermek açısından ibret vericidir. Kürdistan hayaliyle yanıp tutuşan Barzani kendi...

Kuzey Irak’ta yapılan referandum, siyasi Kürtçülüğün ulaştığı aşamayı ve hali pür melali göstermek açısından ibret vericidir. Kürdistan hayaliyle yanıp tutuşan Barzani kendi halkına açıkça ihanet etti. Kürtlerin geleceğini karartacak, onların aynı toplumdaki farklı halklarla ve komşu milletlerle barış içinde yaşamasını sabote edecek bir siyasi adım, Kürtlere açıkça ihanet etmektir.

Siyasi Kürtçülüğün ulaştığı popülist çizgi makul, meşru, rasyonel olanı kaldırıp bir kenara attı. Bu çıkış aynı zamanda Irak halkına ve komşu Türk milletine yönelik bir ihanettir.

Bölgesel yönetimin ayakları üzerinde durması ve gelişmesi için her türlü desteği veren Türkiye’yi yok saymak basiretsiz bir politikadır.

Popülizm hep daha faz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar