Siyasette değişim, vefa ve sadakat…

Vefa sadece bugünkü siyasi mücadeledeki yoldaşlara karşı yapılmaz. Aynı ruh ikliminin, siyasi mücadelenin simgesel isimlerine yönelik vefa göstermek de önemlidir.

Siyasi hareket ve yapılarda sadakat ve vefa birbirini besler. Vefanın güçlü olduğu hareketlerde sadakat de çok güçlüdür. Sadakatsizlik yapanların çoğaldığı ortamlarda vefayı hak edenler de azalır.

AK Parti büyük ve uzun soluklu bir siyasi hareket. Böyle bir partinin siyasi gücünü muhafaza edebilmesi vefa ve sadakat ölçüsünün koruyabilmesinden geçiyor.

Binlerce milletvekilinin, teşkilat mensubunun, meclis üyesinin farklı dönemlerde görevler üstlendiği bir siyasi yapıda geleneği ve değişimi bir arada götürebilmek ve dengeleri koruyabilmek çok zordur.

AK Parti münferit sıkıntılar ve şikâyetler yaşansa da bu kadro hareketliliğini başarıyla yönetmeyi bilmiştir.

7. Olağan Kongrede vefa-sadakat...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 227 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar