Ramazan, sosyal mesafe ve sosyal dayanışma

Ramazan ayında öne çıkan oruç bireysel bir ibadet olarak algılansa da bu ayın öne çıkan diğer ibadetleri olan teravih, zekât, fitre doğrudan sosyal boyutlar taşır.Oruç tutmanın...

Ramazan ayında öne çıkan oruç bireysel bir ibadet olarak algılansa da bu ayın öne çıkan diğer ibadetleri olan teravih, zekât, fitre doğrudan sosyal boyutlar taşır.

Oruç tutmanın başkalarının halini anlama, başkalarına el uzatma, başkalarıyla birlikte iftar ve sahur yapma gibi boyutları dolaylı sosyallik içerse de diğer ibadetlerle birlikte nazara alındığında içtimai ibadet olgusu çok baskındır.

Ramazan ayları kardeşliğin, dostluğun, iyilik ve yardımlaşmanın zirve yaptığı aylardır. Her ne kadar küresel salgın şartları sosyalliğe sekte vuran bir etki yapsa da Ramazan'ın dayanışma ve yardımlaşma boyutunu asla ihmal etmemeliyiz.

Bireysel tedbirler dikkat etmek sadece kendimiz değil başkalarının haklarını gözetmek açısından da gereklidir. Bununla birlikte herhangi bir risk ve tehlike oluşturmadan insanlara sahip çıkmak, kol kanat germek, derdine deva olmaya çalışmak mümkündür.

Salgın hastalık sebebiyle işini kaybeden, işi bozulan, ekonomik sıkıntılar

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar