Masamdaki kitaplar…

2020’ye girerken masamdaki kitaplar da değişiyor. Geçen sene uluslararası ilişkiler, siyaset ve dini düşünce üzerine okumalar yapmıştım. Bu sene ilgi alanımı değiştirmekten ziyade daha spesifik alanlarda derinleşmeyi düşünüyorum.

Benim şahsi okumalarım elbette bir yazı konusu olamaz, ama her sene sonunda/başında okurlarımızdan hangi kitapları tavsiye edebileceğimize dair sorular geliyor. Bu yüzden masamdaki kitapların bazılarını tavsiye olarak iletmek istiyorum.

Birincisi ‘Truth’, yani Hakikat… John D. Caputo’nun Penguin Kitap’tan çıkan kitabı. Alt başlık ise Postmodern Çağda Bilgelik Arayışı…

Modern dönemdeki hakikat algısının postmodern dalga sonucu nasıl bir dönüşüm geçirdiğini anlatan kitap, Aydınlanma dönemine eleştiri getirirken, hakikat olgusunun nasıl bir geleceği olabileceğini ele alıyor. Hermenötik, görecelilik, kurgusallık gibi kavramlar üzerinden yapılan değerlendirmeler bir yönüyle postmodern felsefenin temel bileşenlerini ortaya koyuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar