“İrtica kılıflı İslam düşmanlığı”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü grup konuşmasında laikliğin de olduğu devletin temel niteliklerine vurgu yaptıktan sonra ''Ancak irtica tehlikesini kılıf yaparak estirilen İslam düşmanlığına...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü grup konuşmasında laikliğin de olduğu devletin temel niteliklerine vurgu yaptıktan sonra ''Ancak irtica tehlikesini kılıf yaparak estirilen İslam düşmanlığına tahammülümüz söz konusu olmayacaktır'' dedi.

Malum bir süredir askeri okullar yönetmeliğinde 'irtica maddesi çıkarıldı' diye laik hassasiyetleri kaşıyan bir propaganda yürütülüyor.

Bahçeli bu kışkırtmalara karşı her zamanki gibi 'sağlam bir irade' ortaya koyarak net bir siyasi duruş sergiledi.

İrtica muğlak bir ifade olarak çok canlar yaktı, büyük huzursuzluklar çıkardı, iktidarlara tahakküm etmek için siyasi bir sopa olarak kullanıldı. Ne FETÖ gibi bir tehlikeyi önledi ne de gerçek manada milli güvenliğe karşı yapılanmaların güvenlik birimlerine zarar vermesini engelledi.

İrtica denilince din, dindarlık, maneviyat, muhafazakârlık, mukaddesat kaynaklı ne varsa bir paket olarak hedefe konuldu.

'Gericilik' damgası siyasi bir manivela olarak kulla

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar