Ey Macron, bari susmasını bil!

Fransa Cumhurbaşkanı E. Macron Libya konusunda Türkiye’yi ‘tehlikeli bir oyun oynamakla’ suçladı. Daha önce de “Türkiye'nin, çıkarlarımızın söz konusu olduğu bir bölgede, koordinasyonsuz...

Fransa Cumhurbaşkanı E. Macron Libya konusunda Türkiye’yi ‘tehlikeli bir oyun oynamakla’ suçladı. Daha önce de “Türkiye'nin, çıkarlarımızın söz konusu olduğu bir bölgede, koordinasyonsuz saldırgan eylemleri var” şeklinde bir çıkışta bulunmuştu.

AB ve NATO’da Almanya’nın, Suriye’de ABD’nin gölgesinde kalarak etkisizleşen Fransa’nın Libya denkleminde varlık gösterememesi kızgın çıkışlara sebep oluyor.

Türk ordusunun gemilerini taciz ettiği yalanına başvuran ve sürekli mızmızlanan Macron, “beyin ölümünün gerçekleştiğini” söylediği NATO’ya çağrı yaparak yardım istedi.

Libya ekseninde yaşananlar iç içe geçmiş üç mücadeleyi yansıtıyor. Darbeci Hafter’e karşı öne çıkan ‘demokrasi mücadelesi’, Doğu Akdeniz ve Libya petrolü bağlamında ‘enerji mücadelesi’, küresel güçlerin nüfuz çabaları bağlamında ‘siyasi inisiyatif mücadelesi’.

Türkiye ah

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar