‘Erdoğan kaybedecekse, Türkiye kaybetsin’ korosu…

“Türkiye kazandı”, “biz kazandık”, “Erdoğan kazandı” cümlelerinin üst üste geldiği, bir tür özdeşlik oluşturduğu durumlarda müzmin muhalifler ve özellikle CHP sözcüleri...

“Türkiye kazandı”, “biz kazandık”, “Erdoğan kazandı” cümlelerinin üst üste geldiği, bir tür özdeşlik oluşturduğu durumlarda müzmin muhalifler ve özellikle CHP sözcüleri ne diyeceklerini bilemiyorlar. 

Ne Türkiye’nin kazanmasına sevinebiliyorlar, ne kendilerinin de kazandıkları gibi bir hissiyatı paylaşabiliyorlar. Erdoğan’ın kazançlı çıktığına dair bir algı onlar için her türlü mutluluğun önünü kesiyor. 

Hatta sırf bu psikolojiden dolayı Erdoğan’ın kaybettiği senaryoları ne pahasına olursa olsun iple çekiyorlar. ‘Erdoğan kaybetsin de Türkiye’ye ne olursa olsun’ yaklaşımının çok sağlıklı bir hal olmadığı aşikâr. 

Malum siyasette Erdoğan’ın bir mottosu vardır, “Türk

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 227 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar