Devlet yokken insan, kültür, ahlak vardı

Her şeyi devletten beklemek son derece yanlıştır. Her şeyi devlete endekslemek, her şeyin merkezine devleti koymak, varlık ve yokluğu devletten bilmek kesinkes yanlıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kimi...

Her şeyi devletten beklemek son derece yanlıştır. Her şeyi devlete endekslemek, her şeyin merkezine devleti koymak, varlık ve yokluğu devletten bilmek kesinkes yanlıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kimi vakıflar arasında yaşanan tartışmalarda bazı çevreler ‘bunlar devlet desteğine endekslenmiş sun’i vakıflardır, fonlar kesilirse ayakta kalamazlar’ gibi yakıştırmalarda bulundular. ‘Devlet yoksa sivil toplum da yok’ anlamına gelen bu çıkışlar acaba ne kadar gerçeği yansıtıyor? 

Bazı sanat alanlarında ilgisizlik görülmesi veya kimi müzik dallarının silinip gitmeye yüz tutması üzerine hep devlete yönelen çağrılar görüyoruz. ‘Devlet desteklemezse sanat da, kültür de ayakta kalamaz’ türü söylemler acaba ne kadar doğrudur? 

Ail

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar