Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden ‘milli birlik ruhu'

Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervi konusunda siyasi mülahazalarla yürütülen tartışma klasik kutuplaşma ekseninde bir yere oturdu. Sevinmek yerine üzülen, desteklemek yerine eleştiren, gurur duymak yerine gocunan bir...

Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervi konusunda siyasi mülahazalarla yürütülen tartışma klasik kutuplaşma ekseninde bir yere oturdu.

Sevinmek yerine üzülen, desteklemek yerine eleştiren, gurur duymak yerine gocunan bir anlayışın güçlü bir şekilde nüksetmesi yadırgatıcı bir noktaya geldi.

Hükümet icraatlarına, AK Parti politikalarına, devletin uygulamalarına karşı elbette herkesin aynı tepkiyi vermesi düşünülemez.

Muhaliflik zaviyesinden hayata bakış daha sorgulayıcı, daha şüpheci olabilir. Ancak her konuya bu zaviyeden bakmak, olup biten her şeyi olumsuzlamak ne kadar sağlıklı bir bakış açısı veya ruh halidir?

Ülkesini sevmek, devletin başarılarıyla gurur duymak, insanımızın kazanımlarıyla mutlu olmak muhalif olmanın olmaması gereken değil olması gereken bir özelliğidir.

Cumhuriyet ortaklık ruhuyla, milli birlik ve beraberlikle, duygudaş olmakla doğrudan alakalı bir kavramdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar