CHP, bu adayı yakında sokağa da çıkarmaz

Siyasette algı ile olgu arasındaki fark ne kadar açılırsa durumun fark edilme süresi o kadar kısalır. Algıyı korumak için olguyu gizlemek bir yere kadar

Siyasette algı ile olgu arasındaki fark ne kadar açılırsa durumun fark edilme süresi o kadar kısalır. Algıyı korumak için olguyu gizlemek bir yere kadar fayda sağlar. Hele bu durum toplumun önüne çıkardığınız bir adayla ilgiliyse algının buharlaşması an meselesi olur. 

CHP’nin Ankara büyükşehir adayı Mansur Yavaş yıllardır bir algıyı tüketiyor. MHP’nin adayı oldu seçilemedi, CHP’nin adayı oldu seçilemedi, şimdi CHP-İP ittifakın adayı olarak seçime giriyor. Yine algıyla durumu idare etmenin çabası içinde. 

Aslında CHP yönetimi de Yavaş’ın kendisinden ziyade algısıyla işi yürütmek istiyor gibi… Batuhan Yaşar’ın yazdığına göre televizyonlardaki çok kötü performansından sonra CHP yönetimi Yavaş’a ekrana çıkma yasağı koymuş. Bu ne kadar doğrudur bilmiyoruz ama Yavaş’ın televizyonda görülmesinden sonra halk arasında “CHP bunun televizyona çıkmasını yasaklamalı” gibi muhabbetler yapıldığını biliyoruz.  

Geçen günkü yazımda da belirttiğim gibi Özhaseki görünürlük kazandıkça oyu artıyor, Yavaş görünürlük kazandıkça oyu azalıyor. Bunun sebebi iki aday arasındaki büyük farkın görülmesi olduğu kadar Yavaş’ın algısıyla olgusu arasındaki büyük farkın da görülmesidir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar