Basiret bağlanması, akıl tutulması ve yaptırım saçmalığı…

Yaptırım, ambargo, kısıtlama gibi kavramlar bir kurumun, birliğin veya ülkenin başka ülkelere yönelik uyguladığı bir tür cezalandırma, caydırma, hizaya getirme pratikleridir. Geçmişte askeri amaçlarla...

Yaptırım, ambargo, kısıtlama gibi kavramlar bir kurumun, birliğin veya ülkenin başka ülkelere yönelik uyguladığı bir tür cezalandırma, caydırma, hizaya getirme pratikleridir. Geçmişte askeri amaçlarla başvurulan bu yöntemlerin bugün diplomatik baskı aracı olarak kullanıldığını görüyoruz. 

Normalde uluslararası hukukun bir gereği olarak ortaya çıkması gereken yaptırım uygulaması günümüzde hukuki zeminden ziyade siyasi zeminde bir fonksiyon görüyor. 

Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemin almasına karşı ABD’nin yaptırım uygulayacağı veya bir kısım kısıtlamalara gideceği konuşuluyor. 

İşin bir yanı, ABD’den gelen yaptırım tehditleri… 

Diğer tarafta ise Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de sondaj çalışması yapmasına

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 227 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar