Âlem sanal, sorunlar gerçek…

İnternetin ve sosyal medyanın yaygınlaşması sanal ortam, sanal âlem gibi olguların hayatımıza girmesine ve yeni ihtiyaçlar-sorunlar-talepler ortaya çıkmasına sebep oldu.  Aslında gerçek olmayan ve hayali...

İnternetin ve sosyal medyanın yaygınlaşması sanal ortam, sanal âlem gibi olguların hayatımıza girmesine ve yeni ihtiyaçlar-sorunlar-talepler ortaya çıkmasına sebep oldu. 

Aslında gerçek olmayan ve hayali anlamındaki ‘sanal’ kelimesi üzerinden tanımlanan bu yeni alan hiç de hayali olmayan, son derece gerçek sorunların artmasına sebep oldu. 

Sanal âlem demek, birçok insan için yeni bir hayat alanı, yeni bir ilişki biçimi, yeni bir öğrenme yolu, yeni bir iletişim biçimi, hatta kimilerine göre yeni bir hayat felsefesi demek! 

Sanal dünyanın operasyonel kullanımı, interneti siyasi kavgalar, çekişmeler, mücadeleler için etkili ama tehlikeli bir araç haline getiriyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar