Affetmek…

Bayramlar bağışlamak, barışmak, kardeş olmak için önemli fırsatlar ve vesilelerdir.Sosyal hayatta ilişkiler inişli çıkışlıdır, insan ise kusurlu ve hatalıdır. Sosyal münasebetlerin sorun ve...

Bayramlar bağışlamak, barışmak, kardeş olmak için önemli fırsatlar ve vesilelerdir.

Sosyal hayatta ilişkiler inişli çıkışlıdır, insan ise kusurlu ve hatalıdır. Sosyal münasebetlerin sorun ve sıkıntılardan temizlenmesi için ilişkileri onarmak, düzeltmek, iyileştirmek gerekir. Bu ise Bayram gibi vesilelerle affetme ve bağışlama erdeminin öne çıkarılması ve ilişkilerin düzeltilmesiyle mümkündür.

İnsan bağışlamazsa bağışlanmaz, affetmezse affedilmez, kusurları örtmezse kusurları örtülmez.

Kırgınlıkların, dargınlıkların, küslüklerin ortadan kaldırılması insana huzur ve esenlik verir; kin, nefret ve düşmanlık ise insanı kemiren ağır bir yüktür.

Temiz sayfa açmak, dostları artırarak güç kazanmak ve bağları kuvvetlendirmek insanın moral motivasyonunu artırır.

Ramazan ayı bir yönüyle sosyal restorasyon ayıdır. İlişkilerin onarılıp sağlamlaştırılması, kardeşlik ve birliğin yüceltilmesi bu ayın semereleridir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar