ABD’nin anlaması gereken…

ABD Türkiye ilişkilerinin olumlu seyretmesini istemekle, olumlu seyredeceğini düşünmek aynı kapıya çıkmıyor. Pratik durumun iyiye gitmesi, iyi niyet temennilerinin ötesinde bir gayret gerektiriyor ve bu gayret konusunda tek...

ABD Türkiye ilişkilerinin olumlu seyretmesini istemekle, olumlu seyredeceğini düşünmek aynı kapıya çıkmıyor. Pratik durumun iyiye gitmesi, iyi niyet temennilerinin ötesinde bir gayret gerektiriyor ve bu gayret konusunda tek taraflılık kesinlikle anlam ifade etmiyor. 

ABD Yönetimi Türkiye’nin stratejik konumunu, özgül ağırlığını ve tarihsel konumunu hesap ederek daha yapıcı bir tavır içinde olmalı. İlişkinin, ikili ilişkiyi aşan çok boyutlu bir mahiyet taşıdığı malum. Sadece iki ülkenin olumlu tavır içinde olması tüm denklemin istedikleri yönde evrilmesine sebep olmuyor. 

Öncelikle şunu görmek gerekir: ABD ile iyi ilişki artık soyut bir kavrama dönüşmüş durumda. ABD denilince kim akla gelecek, hangi kurum, hangi şahıs, hangi yapı?

Başkan Trump, Suriye’den çekilme

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar