AB kimliğini İslam mı, İslamofobi mi tehdit ediyor?

Batılıların Müslümanları ve İslam’ı yaftalamak için ürettikleri fundamentalizm, ılımlı İslam, siyasal İslam gibi kavramlar günümüzde Avrupa İslam’ı, Fransa İslam’ı...

Batılıların Müslümanları ve İslam’ı yaftalamak için ürettikleri fundamentalizm, ılımlı İslam, siyasal İslam gibi kavramlar günümüzde Avrupa İslam’ı, Fransa İslam’ı, Avusturya İslam’ı gibi kavramlara yerini bıraktı.

Oryantalistler bir şekilde İslam’ın kendilerince versiyonlarını üretmeye, hem dini kendi zihniyetlerine göre kodlayamaya hem de Müslümanları belli kategorilere ayırmaya çalışıyorlar.

Macron’un gündeme getirdiği Fransa İslam’ı kavramı bu müdahale anlayışının bir tezahürüydü.

Avrupa’da birçok yönetimin İslam’a ve Müslümanlara bakışı ciddi şekilde sorunlu.

Özellikle ‘güvenlik perspektifi’ne dayanan bu sorunlu bakış açısı modern engizisyonu andırıyor. Bastırma, bezdirme, yıldırma amacı taşıyan politikalar kimi ülkelerde yasal düzenlemelerle Müslümanların hayatını çekilmez kılıyor.

Bir yanda toplumsal-siyasal alanda artan yabancı düşmanlığı ve İslamofobi var, diğer yan

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 770 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 209 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 225 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar