“Peki, şartınız nedir?”

"Size yolu tarif ederiz ama bir şartla" deyince bu defa şaşırma sırası iki gence gelmişti!.. Efendim bu köşenin okuyucularının bildiği gibi Mehmed Emin Tokâdî Hazretlerinin türbesini ziyarete giderken taksiciler ile olan...

"Size yolu tarif ederiz ama bir şartla" deyince bu defa şaşırma sırası iki gence gelmişti!..
Efendim bu köşenin okuyucularının bildiği gibi Mehmed Emin Tokâdî Hazretlerinin türbesini ziyarete giderken taksiciler ile olan muhabbetli ve tatlı hatıralarımız olmuştu… Onları sizinle paylaşmıştım.
Bir seferinde de, yürüyerek gitmeye niyetlendik bir arkadaşımla… İstanbul-Sirkeci'de, Ankara Caddesi üzerinde bulunan, Serhend Kitabevi'nden çıktıktan sonra yokuş aşağı, yaklaşık 100-150 metre yürüdük. Sonra Âşir Efendi Caddesinin, Ankara Caddesi ile kesiştiği köşeye geldik.
O esnada eski model, şimdi nostaljik olan bir araba bize korna çalarak durdu…
İçerisinde iki genç vardı. Şoförün yanında oturan genç aracın camını açtı. Selam verdikten sonra: “Biz Mehmed Emin Tokâdî Hazretlerinin türbesini arıyoruz” demez mi?!
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 143 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 70 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 95 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar