Mustafa Güneş’in ardından...

“Mustafa Güneş Abinin İskilip’te büyücek bir manifatura mağazası vardı, derdi yoktu paradan yana...” 1994-95 yılları. Çorum’a belgesel çekiyoruz. İhlas Öğrenci Yurduna da uğramış...

“Mustafa Güneş Abinin İskilip’te büyücek bir manifatura mağazası vardı, derdi yoktu paradan yana...”
1994-95 yılları. Çorum’a belgesel çekiyoruz. İhlas Öğrenci Yurduna da uğramış, Rahmetli Mustafa Güneş’in çayını içmiştik. "Bize tavsiye edeceğiniz temiz bir otel var mı?" diye sormuştum hiç unutmam. “Yerimiz bol” dedi, “misafirimiz olun, kalın burada.”
O kadar içten ve sıcak bir davetti ki hayır demek zordu ona... Mevsim yazdı, yurt boştu, ikmalleri olan beş on öğrenci kalmıştı anca. Kameraman arkadaşıma baktım, itiraz edebilir, yıldızlı otellerde konaklamak isteyebilirdi. Sağ olsun “abi bu yurt tam bizlik” dedi, “yerleşelim işimize bakalım, hem muhabbet de var burada.”
Mustafa Güneş Abinin İskilip’te büyücek bir manifatura mağazası vardı, derdi yoktu paradan yana. Yurt açılınca gönüllü geliyor, “he” diyor mütevazı maaşa. Hâzâ esnaf. Hani insan sarrafı derler ya. Dalga boyunuzu bulur, sıcacık dostluklar kurar anında.
Ben kendisini zaten severdim de...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 143 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 70 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 95 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar