“Komutanım harekât nereye?..”

“Görmüyor musunuz komutanın cipi! Doğrudan tank komutanına tebligat emri var!..” Sicilimin temizliğinden askerde de başıma gelmedik kalmamıştı. “Karar kayıt”, telli telsiz gelen-giden evrak, muhabere kademe...

“Görmüyor musunuz komutanın cipi! Doğrudan tank komutanına tebligat emri var!..”

Sicilimin temizliğinden askerde de başıma gelmedik kalmamıştı. “Karar kayıt”, telli telsiz gelen-giden evrak, muhabere kademe dâhil kozmik oda katına verilmiştim. Görevli olarak Kozmik Oda’da vazife alıp tutanağa imza atmışlığım bile olmuştu.

Öyle hareketli bir askerlik yaşamıştım ki Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, İskenderun, Dörtyol, Mersin Konaklama Komutanlığı'na kadar buradaki pek çok askerî birliğe evrak ile asker teslimi yaptım.

Kıta sahanlığı ve o yıllarda yaşanan Hama Katliamı gerginliğinde araziye çıkıp akşamdan sabaha kadar komutanların bizzat eline teslim edilecek emirler götürdüm. Geniş alana konuşlandırılmış birliklerin karargâhlarına giderken gece yarısı adım başı parola söylemekten canım çıktı:

“Dur kimdir o!” nidasıyla durdurulup parola söyleyerek, kurşunlanmadan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 143 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 70 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 95 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar