Eğer buradan gitmezsen!..

Türkiye Gazetesi Yazarı Ünal Bolat'ın bugünkü (28.03.2022)''Eğer buradan gitmezsen!..'' başlıklı yazısı.

“Biraz peşimden geldi bağırdı çağırdı. Sonra bir şey yapamayacağını anlayınca peşimi bıraktı...”
 
Ehl-i sünnete hizmet yolunda korku yoktur efendim. Çoktandır yazmak istediğim bir hatırayı bugün yazmak nasip oldu...
Türkiye gazetesi, malumunuz elden siz değerli okuyucularına kapıya kadar gönderiliyor. Bizim gibi personel olanlar da haftada bir iki gün okuyucumuzu ve diğer esnafları gazetemiz adına ziyaret edip hâl hatır sorup Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından hediye verip gazetemizi okumak isteyen yeni okuyucularımızın bilgisini dağıtıcımıza ulaştırıyoruz.
Koronadan önce güzel bir yaz gününde değerli gönül dostum, latif, kibar, naif ve değerli Mustafa Ağabey ile beraber sahada bu anlamda esnaf ziyareti yapıyorduk.
Kendisine sordum, “efendim başınızdan geçen bir hatıranız var mıdır?''
“Var Mehmet” dedi ve şöyle anlatı:

“Biz Vanlıyız” dedi. “Böyle bir gündü. Şirin bir ilçemizde Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarını satmak için karar verip yola çıktık. İlçeye varıp satış için çalışmaya başladık. Biraz sonra birileri gelip ne sattığımızı ve kim olduğumuzu sordular. Kendilerine Ehl-i sünnet âlimlerinin eserlerini getirdiğimizi söyledik. Bir tanesi kendi ideolojik düşüncelerine ters olduğunu söyleyip bize engel olmaya çalıştı. Sözlerine önem vermediğimizi, işimize devam ettiğimizi görünce de ego yapıp çıkarttı kafama silahını dayadı:
“Eğer buradan gitmezseniz, sıkarım" dedi.
"Eğer sıkmak istiyorsan kimse mâni değil sıkabilirsin" dedim.
Adam biraz o şekilde durdu. Ama bir türlü tetiğe basmadı, basamadı. Kendisine şefkatle gülümsedim. “Sen böyle bir yaratılışta değilsin var git işine” dedim. Biraz peşimden geldi biraz atar yaptı ama sonra bir şey yapamayacağını hissetmiş olacak ki peşimi bıraktı gitti...”
“Çok merak ettim, adam böyle davranınca sizde korku panik olmadı mı?” diye sordum.
“Yok” dedi ve anlatmaya devam etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 69 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar